Auto

Dacia Logan, la stadiul de "legendă a industriei auto"

Dacia Logan (2004)  Nu are un design spectaculos, dar este ieftină şi solidă. Maşina de 5.000 de euro utilizează platforma de clasă mică a Alianţei Renault-Nissan. Cu un preţ de 7.200 euro în Germania Logan a punctat o victorie a maşinilor low-cost.

Topul "Legends in Wheels"

Autor: Bogdan Alecu

27.04.2011, 15:04 378

Publicaţia Automotive News Europe în colaborare cu MSXInternational realizează, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de cândKarl Benz a inventat automobilul, sondajul "Legends in Wheels",sondaj în care vizitatorii pot vota "maşina de legendă" din fiecaredeceniu.

Între automobilele "de legendă din anii 2000 Automotive News Europeîncadrează şi modelul Dacia Logan produs la Mioveni după 2004,alături de adevărate capodopere ale tehninii precum Mercedes-BenzSLS AMG, Maybach, Opel Ampera sau Volkswagen Phaeton şi PorscheCayenne.

Philippe Prevel, fostul şef al Renault Technologie Roumanie,centrul tehnologic responsabil acum pentru proiectarea modelelorDacia, declara anul trecut într-un interviu acordat ZF că un modeldin gama Logan este la fel de dificil de proiectat precum unFerrari. Dacă acolo se urmăreşte performanţa fără a ţine cont preamult de costuri, în cazul Logan se urmăreşte obţinerea unui costcât mai redus dar şi o eficienţă ridicată a fiecărei componente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO