Auto

Ferrari a livrat şase maşini în primele două luni. Mai urmează 27

Ferrari a livrat şase maşini în primele două luni. Mai urmează 27

Autor: Bogdan Alecu

21.02.2011, 23:55 34

Forza Rossa, importatorul Ferrari pe piaţa locală, controlat deIon Bazac, fostul ministru al sănătăţii din partea PSD, va livra înacest an peste 30 de automobile, în valoare totală de peste 7,5milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

"De la începutul anului am livrat deja şase maşini, iar până lafinele anului vor mai fi livrate încă 27 de maşini. Dintre acestea,aproximativ 40% din comenzi sunt pentru modelul 458 Italia", a spusOctavian Ursu, directorul de vânzări al Forza Rossa.

Anul acesta Forza Rossa va livra şi primele modele Ferrari FF,primul automobil al constructorului italian care va dispune detracţiune integrală.

"Primele modele Ferrari FF vor fi livrate pe piaţa locală învara acestui an. În prezent sunt şase maşini comandate în România",a spus Ursu, care a adăugat că România a primit o cotă de doarpatru maşini, care însă poate fi suplimentată.

Preţul final al maşinii va fi comunicat după Salonul Auto de laGeneva, dar, potrivit oficialilor importatorului, acesta va fi cu10-15% mai mic decât în cazul lui 612 Scaglietti, deci aproximativ210.000 de euro.

Trei comenzi sunt înregistrate şi pentru Ferrari 458 Challenge,versiunea de curse a modelului 458 Italia, care poate rula exclusivpe un circuit sau în cadrul unei competiţii, acesta nefiindautorizat pentru a rula pe drumurile publice. Preţul unui Ferrari458 Challenge pleacă de la 260.000 de euro cu TVA inclusă, şi nuconţine serviciile pentru participarea la competiţii.

În România noul Ferrari va rula în cadrul curselor de viteză petraseu montan.

Ca parte a strategiei de extindere, Forza Rossa va deschide lafinele acestei luni în partea de nord a Capitalei un showroomdestinat mărcii sport britanice Lotus, iar în primăvara acestui anva deschide un magazin Ferrari Store în Monte Carlo, iar pe CaleaVictoriei în Bucureşti o cafenea tematică Ferrari.

Anul trecut compania a realizat o cifră de afaceri deaproximativ 8 milioane de euro, din care aproximativ un milion deeuro reprezintă activitatea de service.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO