Auto

Guvernul amână decizia în privinţa taxei auto. Problema va fi discutată şi în coaliţie

Guvernul amână decizia în privinţa taxei auto. Problema va fi discutată şi în coaliţie

Autor: Mediafax

25.05.2011, 20:18 781

Guvernul a amânat o decizie în privinţa taxei auto, stabilind caaceasta să fie luată după o analiză de impact şi pe baza unordiscuţii care urmează să aibă loc în cadrul coaliţiei, au declaratagenţiei Mediafax surse oficiale, la finalul şedinţei de miercuri aExecutivului.

Potrivit acestora, Guvernul doreşte ca studiul de impact săindice numărul maşinilor înregistrate în ţară după introducereataxei, câţi bani a încasat statul din taxa de înmatriculare şi câtemaşini uzate au fost casate.

"Este o problemă politică până la urmă, iar decizia trebuieluată în coaliţie, dar numai după ce va fi efectuată o analizăserioasă de impact", au arătat sursele.

Un document guvernamental prezentat săptămâna trecută relevă căGuvernul discută impunerea taxei auto la prima vânzare a maşinilorintrate în ţară înainte de introducerea taxei, cu un cuantum reduscu 30%, şi restituirea unei diferenţe din banii deja daţi deproprietari, dar eşalonat pe mai mulţi ani, pentru a evitareturnarea unei sume totale de 750 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO