Auto

Poliţia din Dubai a adăugat un Bugatti Veyron de 1,4 milioane de dolari la flota de supermaşini

Poliţia din Dubai a adăugat un Bugatti Veyron de 1,4...

Autor: Ştefan Stan

23.05.2013, 12:21 1697

Dacă o supermaşină nu era de ajuns, poliţia din Dubai a adăugat şi un bolid Bugatti Veyron la flota sa impresionantă de vehicule, scrie Business Insider.

Şeful poliţiei din Dubai, Dhahi Khalfan Tamim a postat pe Twitter o poză cu maşina de 1,4 milioane de dolari, dotată cu un motor de 1.001 cai putere.

Veyron este cea mai scumpă maşina din flota de vehicule ale poliţiei din Dubai, care deja deţine două Ferrari FFs, un Bentley Continental GT, un Lamborghini Aventador, un Mercedes SLS şi un Aston Martin One. Valoarea combinată a maşinilor ajunge la 4 milioane de dolari.

GALERIE FOTO CU MAŞINILE DE POLIŢIE DIN DUBAI

Fiind unul dintre cele mai scumpe vehicule de pe piaţa supermaşinilor, Bugatti Veyron ajunge la o viteză maximă de 431 de km/h şi a fost numită “maşina deceniului” de show-ul de televiziune Top Gear.

Bugatti Veyron deţinea recordul pentru cea mai rapidă maşină de serie din lume, însă luna trecută Guinness Book (cartea recordurilor) a descalificat-o, după ce s-a demonstrat că în încercarea de a stabili recordul, regulile au fost încălcate şi limitatorul de viteză a fost dezactivat.

Limita de viteză în Dubai este de 120 de km/h, cu pedepse aspre pentru încalcarea ei.
Flota de supermaşini are sarcina de a patrola obiectivele turistice din zona celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO