Auto

Toyota ar putea coborî pe locul 3 în topul constructorilor auto, după GM şi Volkswagen

Autor: Popescu Vlad

25.04.2011, 19:48 58

Toyota ar putea coborî pe locul al treilea în topul celor maimari constructori auto din lume, în urma General Motors (GM) şiVolkswagen, din cauza catastrofei naturale din martie şi a crizeinucleare, care au redus producţia de autovehicule din Japonia cuaproape două treimi doar luna trecută.

Fabricile de autovehicule din Japonia sunt afectate pe de oparte de lipsa de piese auto şi, pe de altă parte, de dificultăţilecu care se confruntă fuznirorii de energie electrică.

Investitorii anticipează că rivalii companiilor japoneze vorbeneficia de o deficienţă prelungită de producţie. Acţiunileproducătorilor auto sud-coreeni, precum Hyundai sau Kia, au urcatluni la maxime record.

"Hyundai şi Kia vor fi cei mai mari beneficiari ai problemelordin industria auto japoneză. Hyundai se va concentra pe piaţahigh-end, iar Kia are capacitatea de a creşte volumul. Este unamestec grozav prin care companiile japoneze pot fi prinse dinurmă", comentează un analist coreean.

Honda, al treilea constructor auto din Japonia, a anunţat lunică producţia nu va reveni la normal până la sfârşitul anului,comentarii similare cu cele lansate vineri de Toyota.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO