Auto

Transporturi & logistică / Creştere susţinută

Creştere susţinută

Autor: Bogdan Alecu

30.06.2011, 00:08 699

Piaţa transporturilor, a vân­ză­rilor de camioane şi cea ade­po­zitelor logistice sunt cele care au anunţat încă de lamijlo­cul anului trecut ieşirea din criză. Atunci, scădereavân­ză­rilor de ca­mioa­ne a fost înlocuită de creşteri de două sauchiar trei cifre, pe măsură ce marii transportatori achiziţionaunoi camioane pentru reînnoirea sau extinderea flotelor.

Acum, la aproape trei ani de la începutul crizei,vehiculele comerciale au ajuns să susţină piaţa auto, în condiţiileîn care uti­li­ta­rele uşoare cresc cu aproape 16% în pri­melecinci luni ale acestui an faţă de perioa­da similară a anuluitrecut, în timp ce vân­ză­rile de maşini noi scad cu aceeaşivaloare.

În acelaşi timp, companiile locale de tran­sport rutier nu maiaşteaptă revenirea eco­nomiei româneşti şi caută noi clienţi atâtîn Europa de Vest, cât şi în cea de Est pentru a compensa scădereabusinessului din ul­ti­mii doi ani. Piaţa transporturilor de marfăcare anul trecut a atins un nivel de apro­xi­mativ 2 mld. euro aarătat în primele luni ale acestui an primele semne derevenire.

Lazăr Transport, edy Spedition, Dunca Expediţii şi DumagasTransport, cei mai mari jucători de pe piaţa transporturilor carecumulat deţin aproape 2.500 de camioane, au rulat anul trecutafaceri de peste 250 mil. euro, piaţă care pe fondul crizeieconomice a înregistrat un puternic recul, după ani decreştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO