Auto

Transporturile: Autostrada Sibiu-Piteşti este “prioritate zero” şi vrem să o terminăm până în 2020

Transporturile: Autostrada Sibiu-Piteşti este...

Autor: Andreea Neferu

09.04.2015, 17:03 1629

Ministerul Transporturilor spune că autostrada Sibiu-Piteşti (120 km), solicitată în nenumărate rânduri de mai mulţi actori economici, inclusiv de cel mai mare exportator local, Dacia, este “prioritate zero” în Master Planul General de Transport, urmând a fi construită până în 2020.

“Ministerul Transporturilor întreprinde toate demersurile necesare în vederea finalizării proiectului autostrăzii Sibiu-Piteşti până în 2020, acesta fiind prioritar pentru infrastructura rutieră din România, urmând să deservească în condiţii bune traficul de tranzit internaţional, de mărfuri şi persoane”, potrivit unui comunicat al Transporturilor.

Deocamdată pentru autostrada Sibiu-Piteşti s-au desemnat doar câştigătorii pentru contractul de revizuire a studiului de fezabilitate (asocierea Spea Ingineria – Tecnic Consulting Engineering), însă a fost depusă o contestaţie în cadrul acestui proiect, astfel că până la semnarea contractului va mai dura. Durata totală a contractului este de 17 luni, astfel că va mai dura cel puţin un an şi jumătate până se va putea demara procedura de licitaţie de construcţie a autostrăzii. Construcţia va fi realizată pe loturi, tronsoane, Ministerul Transporturilor arătând că antreprenorii acestora vor fi condiţionaţi să termine construcţia până în 2020.

“Autostrada Sibiu-Piteşti este unul dintre proiectele prioritare pentru România, susţinut prin Master Planul General de Transport. Ştiu că astfel de proiecte de amploare durează destul de mult, ştiu şi că nivelul de aşteptare al nostru, al tuturor, este destul de ridicat, dar am intrat pe făgaşul normal care nu poate duce decât la finalizarea acestui proiect”, a spus Ioan Rus, ministrul transporturilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels