Bănci și Asigurări

Acţionarii Libra aduc 8 milioane de lei la capitalul băncii

Emil Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank

Emil Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank

Autor: Anelis Baciu

24.09.2014, 00:00 154
Capitalul Libra Internet Bank, o instituţie de credit de talie mică controlată de fondul de investiţii american Broadhurst, va ajunge la 188 milioane de lei după ce acţionarii băncii au aprobat o majorare de 8 mil. lei. Suma va fi direcţionată către proiectele de dezvoltare teritorială, dar şi către creşterea investiţiilor în tehnologie. „Viziunea noastră pe termen lung este aceea a unei bănci a viitorului, în care tehnologia va face diferenţa“, a afirmat preşedintele băncii Emil Bituleanu. De altfel, strategia băncii vizează creştere pe seama tehnologiei moderne şi chiar denumirea băncii indică orientarea către canalele electronice de distribuţie, care pot asigura un control mai strâns al costurilor.
 
În ceea ce priveşte dezvoltarea teritorială, conducerea instituţiei are în plan deschiderea a şase sucursale până la finalul anului, majoritatea urmând să fie localizate în Bucureşti. Libra are în prezent o reţea teritorială formată din 35 de sucursale care sunt destinate în principal clienţilor din categoria profesiilor liberale şi întreprin­de­ri­lor mici şi mijlocii (IMM). Banca a înregis­trat un profit net de 8,5 milioane de lei (2 milioane de euro) în primul semestru din acest an, de cinci ori peste nivelul din aceeaşi perioadă din 2013, în timp ce activele nete deţinute au depăşit 1,3 miliarde de lei, în creştere cu 11%.

Fondul de investiţii american Broadhurst deţine aproape două treimi din capital. Banca se poziţionează pe locul 27 în sistemul bancar local, cu o cotă de piaţă de 0,4%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO