Bănci și Asigurări

Afacerile Astra urca la 57 mil. euro la sase luni

06.08.2007, 19:35 14

Compania Astra Asigurari a subscris in primul semestru prime in valoare de aproape 190 de milioane de lei (57 milioane euro), in crestere cu 2,5% fata de rezultatele obtinute in aceeasi perioada a lui 2006.
Primele din asigurari generale au crescut cu aproape 2%, la 187,8 milioane de lei, in timp ce politele de viata au generat venituri de 2 milioane de lei. Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 128% fata de primul semestru al anului 2006.
"Aceasta importanta crestere se datoreaza implementarii unor masuri interne de sustinere a acestei activitati materializate prin crearea unui nou departament de asigurari de viata, intarirea structurii manageriale si prin lansarea si promovarea in reteaua de vanzari a unor produse noi de asigurare pentru aceasta linie", au aratat reprezentantii companiei.
Astra a subscris din polite Casco 56,2 milioane de lei, in crestere cu 84,8 % fata de primul semestrul al anului 2006.
Asigurarile RCA au consemnat o majorare de 4%, la 92,9 milioane de lei.
"Aceasta variatie mica inregistrata fata de subscrierile RCA din primele sase luni ale anului 2006 se datoreaza faptului ca strategia companiei a fost schimbata total incepand cu finele anului 2006, cand a fost implementat un sistem de tarifare segmentata, in scopul echilibrarii portofoliului si pentru imbunatatirea rezultatului tehnic", noteaza reprezentantii Astra.
Daunele platite de companie au avansat cu 30,36%, la 74,3 milioane de lei, in cea mai mare parte cresterea fiind inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale.
Astra a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei.
Asiguratorul roman va fi controlat de grupul austriac Uniqa, care detine 50% plus o actiune din capitalul social al Astra, in urma preluarii unui pachet de 23% din capital de la fostul fostul actionar majoritar, Nova Trade.
Anterior, Nova Trade, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, detinea 73% din actiunile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO