Bănci și Asigurări

AIG: Am ajuns pe locul 5 in topul companiilor de pensii

24.01.2008, 17:12 18

AIG Fond de Pensii estimeaza ca a atras peste 230.000 de clienti la pensiile private obligatorii (pilonul II) si a depasit astfel Interamerican (care estimeaza 225.000 de clienti), ajungand pe locul 5 in topul fondurilor de pensii, potrivit lui Mihai Coca-Cozma, CEO al companiei.
Cele doua estimari se refera la numarul total de participanti atrasi pana pe 17 ianuarie, adica finele campaniei de aderare la pensiile obligatorii.
Potrivit ultimelor date oficiale, valabile pe 7 ianuarie, Interamerican (locul 5) atrasese 196.190 de clienti, iar AIG (locul 6) avea 192.503.
De altfel, diferenta dintre cele doua fonduri s-a mentinut foarte mica in ultimele doua luni ale campaniei de vanzare a pensiilor private.
Reprezentantii Interamerican Pensii nu au putut fi contactati ieri pentru comentarii.
Rezultatele preliminare vor fi disponibile maine, 25 ianuarie, cand va avea loc ultima raportare bilunara a numarului de clienti.
Apoi, la inceputul lunii februarie, Casa Nationala de Pensii (CNPAS) va publica datele definitive pentru campania de patru luni si numarul total de clienti care vor intra in procedura de redistribuire (loterie).
Pana atunci, companiile de pensii se afla pe ultima suta de metri cu procesarea actelor de aderare primite de la agentii de vanzare din teritoriu.
Coca-Cozma estimeaza ca numarul total de clienti atrasi de cele 18 fonduri in cele patru luni de campanie a fost de circa 3,7-3,8 milioane, peste estimarile jucatorilor din top 5, pe calculele carora piata ar fi atins 3,6 milioane de participanti pe 17 ianuarie.
Pe 7 ianuarie, numarul total de clienti era de peste 3,18 milioane. In afara de Interamerican si AIG, in top 10 al fondurilor de pensii mai exista o o diferenta stransa intre doua companii, anume intre BCR (locul 7) si BT Aegon (locul 8), distanta care le separa fiind de numai cateva sute de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO