Bănci și Asigurări

ASF a venit cu un alt proiect privind îngheţarea tarifelor RCA, de data aceasta la nivelul de la final de februarie 2023. Brokerii din asigurări nu sunt de acord nici cu noul proiect

ASF a venit cu un alt proiect privind îngheţarea...

Autor: Mircea Nica

29.03.2023, 00:06 1211

Pe lângă schimbarea datei la care asigurătorii RCA vor îngheţa tarifele, nivelul despăgubirilor pentru serviciul de închiriere temporară a unui vehicul nu mai are ca punct de reper tariful mediu de închiriere publicat de BAAR, ci se va ţine cont de tariful mediu publicat de reprezentanţele rent-a-car.

După retragerea proiectului privind îngheţarea tarifelor RCA la nivelul din martie 2022, ASF a venit cu modificări, astfel că momentul la care se raportează acum este februarie 2023, potrivit noului proiect de hotărâre de guvern privind stabilirea tarifelor de prime maxime şi a altor măsuri aplicabile de societăţile de asigurare RCA publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

„Tarifele de primă maxime se stabilesc la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023 şi sunt valabile pentru o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri“, se arată în proiectul de hotărâre de guvern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO