Bănci și Asigurări

Asiban creste pe asigurarile de viata

27.07.2001, 00:00 23



Societatea de asigurare Asiban a obtinut, in primul semestru al acestui an, un profit brut de 24,954 miliarde lei, iar veniturile totale din prime de asigurare s-au ridicat la 136,82 miliarde lei.

"Veniturile din prime de asigurare non-viata au crescut cu 87,3% in timp ce primele din asigurarile de viata au inregistrat o crestere de peste 158%", spune Dumitru Ceraceanu, directorul comercial al companiei.

Asiban a platit de la inceputul anului daune in valoare de aproximativ 42 miliarde lei, din care despagubirile auto detin o pondere de 78%.

Societatea va lansa oficial in a doua jumatate a anului politele de asigurari de viata cu capitalizare, concomitent cu deschiderea a trei agentii in Bucuresti.

Asiban are ca obiective pentru 2001 venituri din primele de asigurare de 255 miliarde lei si un profit brut de 60 miliarde lei. De asemenea, societatea va derula un program de investitii de 700.000 dolari in sedii proprii si dotari, in special informatica.

Capitalul social al Asiban este de 60 miliarde lei, detinut in parti egale de catre membrii fondatori ai companiei - Banca Comerciala Romana, Banca Romana de Dezvoltare-Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni, Banca Transilvania si Intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF).

In primul semestru al acestui an Asiban a devenit membru fondator, cu o participare de 5%, la societatea BCR-Leasing. Pentru anul 2002 actionarii societatii au in vedere o noua majorare de capital.

Cota de piata a Asiban pe piata asigurarilor non-viata a urcat de la 1,8% in 1998, la 2,7% in 1999 si 3,1%, conform unor raportari preliminare, in 2000. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO