Bănci și Asigurări

ATE Bank pune conducere si nume noi la Mindbank

10.04.2007, 17:35 72

ATE Bank - Banca Agricola a Greciei - si-a majorat participatia in cadrul Mindbank la 73,3%, prin achizitia unor pachete de actiuni de la diferiti actionari.
Totodata, conducerea ATEBank a aprobat si participarea la majorarea de capital de 68,17 milioane de lei (20,4 mil. euro) programata pentru Mindbank. Capitalul bancii va urca astfel la 116 milioane de lei (34,7 mil. euro). Actionarii Mindbank au aprobat la sfarsitul lunii trecute numirea lui Sergiu Manea, fost vicepresedinte al bancii, in functia de director general. Presedinte al Consiliului de Administratie a fost desemnat Dimitros Miliakos, guvernatorul ATE Bank. In conducerea executiva au mai fost desemnati si Alina Pascu si Epameinondas Papanikolaou, ca directori generali adjuncti. Amandoi sunt si membri in Consiliul de Administratie. Alina Pascu a fost vicepresedinte al UniCredit Romania responsabil cu operatiunile de retail, dupa ce anterior s-a ocupat de acelasi domeniu la Raiffeisen Bank. Ea a fost numita si in calitate de administrator al bancii.
Actionarii Mindbank au aprobat si schimbarea denumirii bancii in ATE Bank Romania. De asemenea, au validat numirea firmei Ernst & Young in calitate de auditor financiar extern, precum si rambursarea aniticipata a unui imprumut de 5 milioane de dolari primit de la Bahman General Trading & Consulting CO.
Grecii au intrat pe piata locala in vara trecuta, cand au platit 35,8 milioane de euro pentru un pachet de 57,13% din actiunile Mindbank.
La inceputul acestui an ATE Bank si-a majorat detinerea in cadrul Mindbank la 69%, prin achizitia unor pachete de la diferiti actionari. Printre vanzatori s-a aflat si SIF Muntenia, care a cedat pachetul de 0,98% din actiuni pe care il detinea. Pretul platit pentru o actiune a fost acelasi cu cel oferit vanzatorilor din vara trecuta.
ATE Bank este a patra mare banca din Grecia dupa active si detine o cota de piata de 8% din piata locala a creditelor si de 10% din cea a depozitelor. Banca are o prezenta puternica pe sectorul agricol, dar si pe pietele pentru firme mari si de credite ipotecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO