Bănci și Asigurări

August, o lună foarte proastă pentru piaţa valutară. Tranzacţiile, în scădere pe toate liniile. Media zilnică a scăzut la 1,3 miliarde de euro, cu 190 mil. euro mai puţin decât în august 2015 sau 2014

August, o lună foarte proastă pentru piaţa valutară....

Autor: Claudia Medrega, Cristian Hostiuc

12.09.2016, 00:07 203

Piaţa valutară a încheiat primele opt luni ale anului cu un volum mediu zilnic al tranzacţiilor de 1,43 mld. euro, în scădere cu circa 12 mil. euro faţă de media zilnică din perioada ianuarie - august 2015.

În fiecare zi lucrătoare din august, jucătorii de pe piaţa valutară de la Bucureşti au derulat, în medie, tranzacţii de circa 1,3 mld. euro, cu aproape 190 mil. euro mai puţin faţă de aceeaşi lună de anul trecut, reiese din datele BNR. Nivelul operaţiunilor derulate în august a fost în scădere şi comparativ cu luna iulie 2016, cu 124 mil. euro.

În luna august piaţa valutară a fost relativ liniştită, cursul leu/euro oscilând preponderent în interiorul intervalului 4,45-4,47 lei/euro. Moneda naţională a câştigat teren pe parcursul lunii august în faţa principalelor trei valute - euro, dolar şi franc elveţian -, apreciindu-se cu aproximativ 0,3% în raport cu euro, 0,6% faţă de dolar şi aproape 1,4% în raport cu francul, comparativ cu nivelul de la sfârşitul lunii iulie. După primele opt luni ale anului, leul cumulează o apreciere de 1,6% faţă de euro. În raport cu dolarul american, leul s-a apreciat în acest an cu 3,7%, în timp ce faţă de francul elveţian moneda naţională a câştigat în primele opt luni 2,8%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO