Bănci și Asigurări

Austriecii de la Vienna Insurance Group au undă verde de la ASF pentru preluarea AXA după şase luni de la anunţarea tranzacţiei

Austriecii de la Vienna Insurance Group au undă verde de...

Autor: Anelis Baciu

10.02.2017, 00:05 247
Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a primit undă verde pentru preluarea subsidiarei locale a companiei franceze AXA, tranzacţia fiind aprobată ieri de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
 
Aprobarea a venit la circa şase luni de la anunţarea tranzacţiei, iar preluarea AXA de către VIG s-a realizat prin intermediul BCR Asigurări de Viaţă. După aprobarea tranzac­ţi­ei de către ASF, francezii pot răsufla uşuraţi, în condiţiile în care de aproape trei ani încearcă să realizeze o vânzare, iar primele două ten­ta­tive de transfer, către Astra Asigurări, res­pectiv Certinvest, au fost eşuate, în condiţiile în care nu au primit avizul ASF.
 
AXA România aproape că nu a contat în piaţa de asigurări de viaţă, deşi francezii veni­se­ră cu planuri mari, intenţionând să ajungă pe locul trei în piaţă după cinci ani.
 
Pierderile mari care au ajuns la 235 mil. lei în perioada 2010-2016 şi perspectivele sumbre privind intrarea pe profit i-au determinat să facă un mare pas în spate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO