Bănci și Asigurări

Aviva si-a propus locul I pe polite noi de asigurari de viata si pensii private in trei ani

Aviva si-a propus locul I pe polite noi de asigurari de viata si pensii private in trei ani

Shah Rouf, director general al Aviva Romania

14.03.2007, 17:37 37

Compania de asigurari de viata Aviva Romania si-a propus ca in urmatorii trei ani sa fie lider pe polite nou emise si sa se situeze in primii jucatori pe piata pensiilor private.
"Obiectivul nostru este acela de a deveni compania cu cea mai rapida rata de crestere pe segmentul de polite noi emise, iar grupul Aviva este dispus sa investeasca sume importante pentru a ne sustine in realizarea obiectivului propus", a declarat Shah Rouf, director general Aviva Romania. In atingerea acestui obiectiv compania se bazeaza pe forta de vanzari directe, Aviva avand peste 1.100 de angajati in prezent.
"Consumatorul roman este din ce in ce mai sofisticat si are nevoie de produse financiare specifice, care sa ii poata acoperi in mare parte nevoile si dorintele, iar acest lucru poate fi obtinut numai prin intermediul profesionistilor", explica Rouf. El crede ca intrarea in Uniunea Europeana va aduce cu sine un val de produse noi pe piata asigurarilor, iar diferenta va fi facuta de calitatea serviciilor oferite.
Interesata de sistemul privat de pensii din Romania, Aviva a depus la inceputul acestui an documentatia pentru a fi admnistrator de pensii facultative (pilonul III) la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) alaturi de ING Asigurari de Viata si BCR Asigurari de Viata. "Vom utiliza toate resursele umane si de capital de care avem nevoie pentru a deveni jucator cheie pe piata pensiilor din Romania, iar daca va fi nevoie vom infiinta chiar o companie separata care sa se ocupe doar de pensii", a afirmat Rouf. El a precizat ca Aviva va avea un buget separat pentru produsele de pensii private obligatorii (pilonul II), care sa sustina promovarea si dezvoltarea produselor specifice acestui sector.
Compania va depunde documentatia necesara pentru a intra in pilonul II in momentul in care legislatia legata de pensiile private obligatorii va fi finalizata. "Aviva este pregatita sa ofere cele mai bune produse de pensii astfel incat sa devina jucatorul numarul unu pe piata pensiilor private obligatorii", a specificat directorul general Aviva. El crede ca reglementarea reformei pensiilor private obligatorii va determina o constientizare mai mare in randul romanilor a nevoilor de economisire pe termen lung, respectiv a unui venit consistent dupa perioada de pensionare.
"Ceea ce m-a surprins la venirea in Romania a fost nivelul de constientizare scazut al romanilor cu privire la economisirea pe termen lung, la veniturile de dupa pensionare. Produsele de pensii private vor aduce un plus de valoare industriei noastre si businessului nostru", explica Rouf. El estimeaza ca peste 600.000 de persoane vor aplica pentru o pensie privata in primii ani.
Aviva a subscris anul trecut prime brute in valoare de 63,9 milioane de lei (18 mil. euro). "Din punctul de vedere al rezultatelor financiare, anul 2006 a fost un an bun pentru Aviva Romania, anul in care am crescut cu aproximativ 30% depasind rata de crestere a pietei asigurarilor. Intentionam ca si in 2007 sa continuam acest ritm de crestere si ne asteptam sa avem la o dinamica care sa o depaseasca pe cea de anul trecut", explica Rouf.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO