Bănci și Asigurări

Bancile grecesti au iesit cu mai putini bani din T2

30.08.2009, 16:58 26

Al doilea trimestru din acest an a subtiat puternic castigurile actionarilor greci: in timp ce la Banca Romaneasca profitul net a scazut cu 17%, la Bancpost continua sa se acumuleze pierderile, potrivit datelor publicate de actionarii majoritari, respectiv grupurile financiare EFG Eurobank si National Bank of Greece.

Bancpost si celelalte subsidiare locale ale EFG Eurobank au incheiat trimestrul doi cu o pierdere neta de 3,5 mil. euro, dupa ce in primele trei luni din acest an banca a inregistrat un rezultat negativ de 4,1 mil. euro. Rezultatele sunt calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).

"In prima jumatate a anului am fost afectati de cresterea neperformantei, care a afectat de altfel intregul sistem bancar. Pe de alta parte, noi am incercat sa mentinem o pozitie de lichiditate confortabila, iar asta a venit cu niste costuri, mai ales in primele luni ale anului, cand dobanzile au explodat", a explicat pentru ZF Mihai Bogza, presedinte si director general al Bancpost.

La Banca Romaneasca, controlata de grupul elen National Bank of Greece, trimestrul doi s-a incheiat cu un profit net de 5 milioane de euro, fata de 6 milioane de euro in primele sase luni din 2008, din cauza cresterii provizioanelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO