Bănci și Asigurări

Bancpost a castigat 2,7 mil. euro in 9 luni

03.11.2006, 17:29 10

Bancpost a obtinut in primele noua luni din acest an un profit net de 2,7 mil. euro, in scadere fata de nivelul de 3,3 mil. euro raportat la sase luni.
Presedintele bancii, Mihai Bogza, explica nivelul scazut al profitului prin nivelul ridicat al investitiilor realizate anul trecut, dar si in 2006, si care trebuie amortizate.
Soldul creditelor acordate de Bancpost a ajuns la 1,41 mld. euro la sfarsitul lui septembrie, in crestere cu 74% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor financiare publicate la Atena de EFG Eurobank, banca-mama. In trimestrul al treilea, banca a acordat credite in valoare de 247 mil. euro, fata de 115 mil. euro in trimestrul I. La sfarsitul lunii septembrie, banca ocupa locul sapte in topul activelor bancare, cu 1,86 mld. euro, conform datelor raportate la BNR, si o cota de piata corespunzatoare, de 4,3%, in crestere usoara.
Conform planurilor de extindere, reteaua teritoriala a Bancpost urmeaza sa atinga 210 unitati la sfarsitul acestui an, fata de 151 in 2005, pe seama unor investitii estimate la 170 mil. euro. Incepand de anul viitor, Bancpost va avea un nou director general, in conditiile in care George Michelis a hotarat sa se retraga din functie, "pentru a se implica intr-o serie de proiecte personale".
Michelis, 56 de ani, a condus banca incepand din iulie 2004, ocupandu-se de programul de restructurare a Bancpost, care a atins punctul culminant anul trecut. Acesta a inclus implementarea unei noi platforme IT, modernizarea si extinderea retelei teritoriale, lansarea de noi produse si servicii, precum si adoptarea modelului de business si de imagine corporate al Eurobank EFG. De asemenea, in timpul mandatului sau, banca elena si-a majorat participatia la Bancpost pana la 77,5%. In jurul bancii a aparut o structura de grup financiar, care acopera principalele segmente ale pietei financiare - brokeraj bursier, leasing, fonduri de investitii, consumer loans. Tot acest proces a durat insa destul de mult, astfel incat banca a inceput de-abia anul acesta sa-si tureze motoarele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO