Bănci și Asigurări

Bancpost tinteste un profit de 20 mil. euro

18.01.2006, 20:09 13

Bancpost si-a bugetat pentru acest an un profit de peste 20 de milioane de euro, dupa ce in 2005 rezultatul a fost negativ din cauza cheltuielilor de restructurare de personal, care au costat banca 12,4 milioane de euro.

"Au plecat din banca la sfarsitul anului trecut in jurul a 660 de salariati care in functie de vechime au primit un pachet financiar compensatoriu. Au fost oameni cu un anumit profil de care nu am mai fi avut nevoie in noul plan de dezvoltare. Noi am respins chiar o suta de oameni care ar fi vrut sa plece, dar aveam nevoie de ei", a declarat Mihai Bogza, presedintele bancii.

"Avem o productivitate redusa fata de multe alte banci", a adaugat el.

Bancpost a ajuns acum la 3.000 de angajati.

"Vom angaja altii care se potrivesc profilului pe care-l cerem", a mai mentionat Bogza.

Activele bancii sunt prognozate a atinge 2,2-2,3 miliarde de euro la finalul acestui an din care portofoliul de credite sa se ridice la 1,5 miliarde de euro.

"Putem sa ne atingem aceste obiective, sunt fezabile", afirma Mihai Bogza.

Principalul actionar al Bancpost este EFG Eurobank, iar o parte din actiuni sunt detinute de patru SIF-uri. Eurobank vrea sa detina toate actiunile si este putin probabil sa listeze banca la Bursa. Daca vor dori sa vanda SIF-urile o vor face doar catre EFG, spune Bogza.

Actionarii BancPost au hotarat, la finele lunii noiembrie, majorarea capitalului social cu 45,09 milioane de lei, pana la 201,85 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor. SIF Moldova si-a exercitat deja dreptul de subscriere, dupa ce anterior adusesera bani Eurobank si BERD. Fondurile deja intrate in banca au permis reluarea creditarii in valuta.

Grupul elen EFG Eurobank si-a adus recent pe piata romaneasca si divizia de real estate care urmeaza sa propuna un proiect de eficientizare a spatiilor imobiliare detinute de Bancpost. De asemenea, EFG va intra si pe piata de asigurari de viata, ajungand astfel sa ofere toata paleta de produse financiare, bancare, de brokeraj, leasing sau fonduri mutuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO