Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus: Dublam depozitele si mentinem profitul

08.04.2009, 18:15 152

Sucursala locala a Bank of Cyprus, prezenta in Romania din 2007, estimeaza pentru anul acesta dublarea portofoliului de depozite, de la 100 de milioane de euro in prezent, si o crestere de doua cifre a portofoliului de credite, de la 570 de milioane de euro.

"Estimam un avans de doua cifre pe partea de credite si dublarea portofoliului de depozite pana la finele anului, de la 100 milioane euro. Din punctul de vedere al profitabilitatii vom reusi sa mentinem cel putin acelasi nivel, daca nu sa-l depasim", a spus George Christoforou, directorul general al Bank of Cyprus Romania.
Anul trecut, sucursala cipriota a avut un profit net de 3 milioane de euro, iar reprezentantii bancii spun ca a fost un an bun din moment ce au trecut pe profit din primul an de activitate.
Banca are o retea de 11 unitati si peste 200 de angajati. Pana in iunie anul acesta, Bank of Cyprus intentioneaza sa mai deschida trei unitati, acoperind astfel orasele Bucuresti, Brasov, Craiova, Constanta, Ploiesti.
"Vom creste numarul angajatilor odata cu agentiile noi deschise. In niciun caz nu facem concedieri", spune Mircea Sacuiu, director general adjunct al Bank of Cyprus Romania.
Reprezentantii bancii au subliniat ca au in continuare planuri de extindere si dezvoltare. Pe piata au circulat la un moment dat zvonuri privind posibila retragere a cipriotilor de pe piata locala, insa au fost infirmate.
Finantarea de la banca-mama este pe termen mediu si lung si depaseste jumatate de miliard de euro, banca beneficiind in continuare de sustinerea actionarului majoritar, mai spun oficialii Bank of Cyprus.
O parte din creditele acordate de ciprioti pe piata locala au fost trecute in portofoliul grupului, dar in total Bank of Cyprus detine o cota de 0,6% pe piata creditarii din Romania, potrivit propriilor date.
"Rata creditelor neperformante tinde spre zero, din moment ce vorbim de un portofoliu care nu a ajuns la maturitate", spune Christoforou.
Banca a lansat in 2008 serviciul de online banking pe care il utilizeaza 1.200 de clienti si un card de debit Visa, pe care il utilizeaza 750 de clienti. Tinta pentru 2010 este un portofoliu de 5.200 de clienti pe partea de retail, 1.000 de clienti IMM-uri si 260 de clienti corporatii.
Bank of Cyprus si-a lansat ieri o noua identitate vizuala prin afisarea unui nou logo la o sucursala deschisa in Bucuresti.
"Reprezinta prima sucursala a bancii, din intreaga lume, care utilizeaza noul logo in semnalizarea exterioara", spun reprezentantii bancii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO