Bănci și Asigurări

Bank of Cyprus, profit de 2,7 mil. euro la noua luni

06.11.2008, 18:32 16

Bank of Cyprus, care si-a lansat operatiunile pe piata locala la jumatatea lui 2007, a obtinut dupa trei trimestre un profit net de 2,7 mil. euro, potrivit datelor publicate de banca-mama. Cipriotii se asteptau sa obtina profit abia la doi ani de la lansarea operatiunilor. Portofoliul de credite a ajuns la 501 mil. euro la sfarsitul trimestrului trei, fiind astfel de aproape cinci ori mai mare decat in septembrie anul trecut. Conform planurilor, soldul creditelor acordate ar trebui sa urce la 1,5 mld. euro pana in 2010.

Banca opereaza in prezent o retea de sapte sucursale, dintre care sase sunt localizate in Bucuresti si una in Constanta. Pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie inaugurate inca trei sucursale. Raportul publicat reitereaza planurile de extindere a retelei pana la 40 de unitati, in 2010. Operatiunile din Romania sunt in prezent mai dezvoltate decat cele din Ucraina, unde finantarile totalizeaza 188 mil. euro sau Rusia, piata pe care grupul a intrat recent. Banca isi concentreaza 89% din operatiuni pe pietele din Cipru si Grecia, dar are o filiala bine dezvoltata la Londra, cu un portofoliu de credite de 1,3 miliarde de euro si una mai mica in Australia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO