Bănci și Asigurări

BCR reduce comisioanele la ATM-uri

30.07.2004, 00:00 15

Banca Comerciala Romana (BCR) va reduce la jumatate comisionul de retragere de numerar din conturile de carduri in lei proprii pentru tranzactiile efectuate in reteaua sa de ATM-uri.
De la inceputul lunii august banca va percepe un comision de 0,1% pe tranzactie fata de 0,2% pe tranzactie nivel practicat pana acum. Valoare minima a comisionului va ramane insa la 2.000 de lei.
Tot de la 1 august, pensionarii si studentii vor avea posibilitatea sa efectueze tranzactii la bancomate fara comision.
Pentru a beneficia de exceptarea la plata comisionului, pensionarii trebuie sa completeze o cerere la care vor anexa o copie a talonului de pensie.
In cazul studentilor, banca va acorda exceptarea la plata comisionului in urma solicitarii in scris primite din partea fiecarei institutii de invatamant cu care BCR a incheiat un contract pentru plata burselor prin intermediul cardurilor.
Incepand cu luna iunie BCR acorda un bonus de 5% utilizatorilor de carduri de credit in lei Eurocard MasterCard, persoane fizice, pentru platile efectuate cu card la cumpararea de bunuri si servicii de la comerciantii din reteaua de puncte de vanzare care lucreaza cu banca. De asemenea, banca a redus cu 50% comisionul anual de administrare a contului de card, pana la 125.000 lei, acesta fiind perceput abia dupa un an de la emiterea cardului.
BCR a fost desemnata recent "Cea mai buna banca din Romania" de catre revista financiara "Euromoney".
Banca a lansat recent un serviciu telefonic de informatii. In prima etapa, Info BCR va furniza clientilor informatii despre produsele de creditare si cardurile destinate persoanelor fizice, dobanzile la depozite si certificate de depozit cu discount, reteaua de unitati si ATM - uri, cursul valutar practicat de casele de schimb ale BCR, produse / servicii nou lansate.
BCR este lider pe piata cardurilor si are, in prezent, peste 1,4 milioane de carduri active. Banca ofera clientilor, persoane fizice si juridice, un numar de 13 tipuri de carduri. Banca opereaza, in prezent, o retea de 771 de automate bancare si circa 3.400 de POS instalate exclusiv la comercianti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO