Bănci și Asigurări

BCR vrea 5% din actiunile unui nou operator de telefonie fixa

22.01.2003, 00:00 10

Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare banca din sistemul bancar romanesc, este interesata sa participe la formarea, impreuna cu Posta Romana, a unui nou operator de telefonie fixa, dar participatia nu va depasi insa 5% din capitalul noii societati.
"S-a analizat oportunitatea intrarii in aceasta afacere si s-a decis cel putin in acest moment expunerea pana la 5% din capitalul noii societati care se va infiinta. Este insa prematur sa vorbim de suma investita intrucat nu s-au terminat sudiile de fezabilitate si analiza proiectului. De fapt pana in acest moment BCR a depus doar o scrisoare de intentie si nimic mai mult", a declarat pentru Ziarul Financiar Cornel Cojocaru, purtatorul de cuvant al BCR.
Luni a fost termenul limita pana la care cei interesati sa intre pe piata telefoniei mobile alaturi sa Posta Romana, prin infiintarea unui nou operator, trebuiau sa-si manifeste interesul. Scrisori de intentie au mai depus Electromagnetica, Romservice International, Logic Telecom, Grupul Industrial Roman, SkyTel si Societatile de Investitii Financiare Banat-Crisana si Oltenia. Singura conditie expresa mentionata pana in prezent este ca cei care vor sa intre in aceasta afacere trebuie sa aduca de acasa intre 2 si 6 milioane de dolari, pentru inceput.
Intentia BCR de a intra pe piata telefoniei mobile vine in plin proces de privatizare al bancii sau, mai bine spus, in plin proces de incercare de vanzare a unui pachet de actiuni catre doua institutii financiare internationale BERD si IFC. BCR a incheiat anul trecut cu un profit net consolidat de aproape 165 milioane de dolari, mentinandu-si cota de piata de peste 33% din sistemul bancar romanesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO