Bănci și Asigurări

BRD testeaza cererea de credite de consum cu o rata de 7% la lei

17.03.2010, 23:00 37

Francezii de la BRD-SocGen, a doua mare banca locala dupaactive, incearca sa resusciteze vanzarile de credite de consum inlei cu o dobanda de 7% pe an, fixa, in cadrul unei promotiiderulate pana la sfarsitul lunii aprilie.

"Verificam daca piata sta din cauza cererii (scazute din parteaclientilor - n. red.) sau a preturilor. Incercam sa resuscitamcreditul de consum", spune Lucian Cojocaru, directoruldepartamentului comercial al retelei BRD.

In oferta standard, BRD vinde credite de consum in lei cudobanda fixa pe perioade de pana la patru ani de 9,9% pe an. Pentrutermene de rambursare cuprinse intre patru si sapte ani, dobandaeste de 11% pe an, fixa pe toata perioada. La nivelul pietei,dobanzile la creditele de consum in lei coboara rar sub nivelul dedoua cifre.

Creditul de consum vandut de BRD in cadrul promotiei, denumit"Expresso de primavara", are o perioada maxima de rambursare decinci ani, iar clientii pot imprumuta intre 600 si 60.000 de lei.La valoarea maxima, cu o perioada de rambursare de cinci ani,dobanda anuala efectiva ajunge la 12,47% pe an, in conditiile incare clientul mai plateste un comision de analiza dosar de 2,5% dinsuma solicitata, iar apoi un comision lunar de gestiune de 0,35%,la sold. Suma totala pe care clientul o plateste bancii pentru uncredit de 60.000 de lei, pe cinci ani, se ridica astfel la 78.855de lei, potrivit reprezentantilor BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO