Bănci și Asigurări

Businessul Marsh a crescut cu 20% in 2006, sub piata

07.02.2007, 14:57 12

Brokerul de asigurare Marsh a inregistrat in 2006 venituri de patru milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2005, in conditiile in care piata a crescut cu un ritm de peste 30% in aceeasi perioada.
"Cresterea a fost determinata pe de-o parte de sporirea serviciilor pe care le oferim clientilor, iar pe de alta parte de o crestere generala a pietei. Este vorba atat despre o crestere calitativa, cat si cantitativa", a declarat Cristian Fugaciu, director general al Marsh. Compania a intermediat anul trecut prime brute in valoare de 30 de milioane de euro, cu 20% mai mult decat in 2005.
"Politele care au inregistrat anul trecut un ritm de crestere ridicat sunt asigurarea de raspundere profesionala, asigurarea raspunderii managerilor si administratorilor care acum sunt obligatorii pentru toate societatile pe actiuni. Acestea au o pondere de 5-10% in portofoliu, au crescut anul trecut cu un ritm de 30% si o sa creasca anul acesta si mai mult decat anul trecut", a mai spus Fugaciu. Asigurarile care au cele mai mari ponderi in portofoliul Marsh sunt cele auto (45%) si de bunuri (25%).
"Anul acesta asigurarile auto vor continua sa aiba o pondere importanta in vanzarile totale si, probabil, vor creste si asigurarile de employee benefits (asigurari de accidente de persoane, asigurari de viata, de sanatate, pensii - n.r.). Ne asteptam la o crestere importanta si pe partea de consultanta", a afirmat directorul Marsh. Compania a infiintat anul trecut un departament de consultanta de risc pentru a evalua riscurile la care sunt supuse companiile astfel incat managerii sa poata identifica care sunt riscurile la care sunt supuse companiile lor.
Marsh are 40 de angajati si trei birouri in Bucuresti, Cluj si Timisoara. "La birouri nu se va schimba nimic in acest an, dar intentionam sa ne marim numarul de angajati cu 10-15% in functie de evolutia companiei pe parcursul anului", a adaugat Fugaciu. El crede ca brokerii intermediaza 20% din politele de asigurare de pe piata romaneasca, adica contracte in valoare de peste 320 de milioane de euro in 2006. "Aceasta pondere va creste in timp, dar aceasta nu depinde neaparat de aderarea la UE, ci mai mult de cresterea gradului de cultura de asigurare al pietei si de posibilitatile financiare ale oamenilor", a mai spus Fugaciu.
Brokerul are clienti numai persoane juridice, din care un procent de 80% sunt companii multinationale. Marsh, filiala locala a unuia dintre cei mai mari borkeri de asigurare din lume, ocupa unul dintre principalele locuri si pe piata din Romania, cu o cota de piata de 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO