Bănci și Asigurări

Carpatica a raportat un profit de 2,5 mil. dolari in 2002

07.01.2003, 00:00 5

Banca Carpatica a obtinut anul trecut un profit net de aproape 2,5 milioane de dolari, de patru ori mai mare decat cel din anul precedent, potrivit unui raport prezentat de banca.
Cresterea destul de mare a profitului a fost posibila, potrivit sursei citate, in urma unui program de investitii consistent, dar suma exacta a acestor investitii nu este data publicitatii.
Anul trecut a fostul unul destul de activ pentru banca din Sibiu, pe langa majorarea capitalului, preluarea unei societati de brokeraj de pe piata locala, extinderea retelei teritoriale pana la 25 sucursale, banca s-a confruntat si cu modificari succesive in structura actionaritului. Actiunile bancii au fost printre cele mai lichide de pe piata extrabursiera Rasdaq, periodic fiind schimbate pachete importante de actiuni.
Banca are in acest moment un capital social de 318 miliarde de lei, dar la sfarsitul lunii octombrie actionarii au aprobat majorarea capitalului social cu suma de 100 de miliarde lei, prin aport de numerar, cu exercitarea dreptului de preemtiune pana la data de 31 ianuarie 2003.
Carpatica este o banca de talie mica pe piata bancara romaneasca, care recent si-a redirectionat strategia dinspre sectorul intreprinderilor mici si mijlocii catre cel al persoanelor fizice.  in prezent, reteaua teritoriala a bancii numara 25 sucursale.
Banca este detinuta de un grup de persoane fizice si juridice romane si straine, actionarul semnificativ cu un pachet de peste 35% din actiuni fiind omul de afaceri Ilie Carabulea cel care detine si grupul Atlassib cu afaceri in domeniul transportului de persoane si al asigurarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO