Bănci și Asigurări

Cine este Florian Neagu, noul director al Direcţiei stabilitate financiară din BNR, care l-a înlocuit pe Eugen Rădulescu

Flo­rian Neagu

Flo­rian Neagu

Autor: Claudia Medrega

07.07.2023, 00:05 1656

♦ Eugen Rădulescu a devenit consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după cum a anunţat anterior ZF.

După mai mult de două decenii de când lucrează în cadrul BNR, Flo­rian Neagu este de la 1 iulie noul director al Direcţiei stabilitate finan­ciară din banca centrală. El l-a înlo­cuit pe Eugen Rădulescu, care a devenit consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isă­rescu, după cum a anunţat anterior ZF. Înainte de a fi promovat pe această poziţie, Neagu a fost di­rector adjunct al Direcţiei stabili­tate financiară din BNR.

Florian Neagu a ajuns la BNR în anul 2000, iar de-a lungul tim­pu­lui a ocupat diverse funcţii. În iulie 2015, Neagu fusese pro­movat pe po­ziţia de director adj­unct al Direcţiei stabili­tate finan­ciară din banca centrală, după ce anterior a fost şef serviciu, serviciul Riscuri macropru­den­ţiale la aceeaşi di­recţie.

„Este ultimul raport de stabi­li­tate la care am contribuit. La data de 1 iulie 2023 am predat frâiele Direcţiei de stabili­tate finan­ciară domnului Florian Neagu, care este acting director în acest mo­ment. Iar eu m-am retras pe o poziţie neexecutivă, potrivită pentru o persoană care se apropie de vârsta de pensionare“, a declarat ieri Eugen Rădu­lescu la prezentarea raportului asupra stabilităţii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO