Bănci și Asigurări

Citibank Romania ramane pe interimat

07.01.2003, 00:00 36

Conducerea Citigroup, cel mai mare grup financiar din lume, intarzie sa ia o decizie cu privire la cine va conduce operatiunile din Romania, postul de presedinte al Citibank Romania fiind liber de mai mult de trei luni. Dupa plecarea lui Zdenek Turek in Ungaria, cel care a condus afacerea din Romania a Citigroup  inca de la infiintare in 1995 la sfarsitul lui august banca mama nu a mai numit un nou presedinte desi s-a ajuns chiar la o lista scurta. La un moment dat pe piata financiara de la Bucuresti cirulau zvonuri potrivit carora conducerea va fi preluata de unul dintre sefii Citibank Liban, dar aceste informatii nu au fost niciodata confirmate de conducerea de la Bucuresti. Ceea ce a fost cert inca de la inceput a fost faptul ca la conducerea Citibank Romania va veni cineva din structura actuala a grupului american si nu cineva din afara. Interimatul a fost totusi asigurat din momentul plecarii lui Turek de vicepresedintele bancii Meelad Khokhnar
"Dupa incheierea mandatului lui Zdenek Turek in cursul lunii august 2002, conducerea Citibank Romania a fost preluata interimar de catre Meelad Khokhar. In acest interval activitatea bancii a continuat insa sa creasca atat in ceea ce priveste profitul, portofoliul de clienti si servicii dar si in ceea ce priveste totalul activelor. Toate activitatile s-au desfasurat conform planului initial si banca este bine pozitionata pentru a indeplini obiectivele anului 2003. Procesul de selectie a succesorului oficial al lui Turek se afla intr-un stadiu avansat cu probabilitatea unei finalizari in viitorul apropiat", comenteaza Citibank Romania.
Meelad Khokhar este vicepresedinte al Citibank Romania din 2000.
Citibank Romania si-a inceput operatiunile in 1995, dar in primii ani a stat mai mult in expectativa si s-a implicat decat in afacerii si tranzactii de talie foarte mare. Dupa cinci ani de tatonari a decis insa sa intre si pe segmentul de retail, oferind pe langa depozite si carduri chiar si credite pentru persoanele fizice.
Anul trecut cel putin, investitii pe piata de retail au fost de mai multe milioane de dolari, la acestea adaugandu-se si cele aferente intrarii pe piata firmelor mici si mijlocii.
Ultimele rezultate financiare ale bancii facute publice sunt cele pe anul 2001, care arata ca profitul net a fost la aceea data de aproximativ 18 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO