Bănci și Asigurări

Clienţii BCR pot alege în orice moment să meargă pe rate egale sau descrescătoare, cu analiza riguroasă a capacităţii de rambursare

Ce spune BCR, a doua bancă mare, în replică la acuzaţiile ANPC?

Clienţii BCR pot alege în orice moment să meargă pe...

Autor: Claudia Medrega

22.05.2023, 00:05 3350

♦ Modalităţile de calcul al dobânzii din toate contractele BCR sunt cele permise de lege ♦ „Ne-am bucurat să vedem că, în ultimele zile, clienţii BCR care au vrut să primească informaţii suplimentare pe subiectul ratelor egale versus descrescătoare au înţeles pe deplin modalitatea de calcul şi opţiunile pe care le au“, transmite BCR ♦ Rambursarea prin rate descrescătoare este potrivită clienţilor care îşi doresc să achite lunar mai mult din soldul creditului, suportând o rată mai mare în primii ani ai creditului - în medie cu 20-30% faţă de modelul cu rate fixe, potrivit BCR.

BCR respectă cu stricteţe prevederile legale care stabilesc modalitatea de contractare şi rambursare a unui credit bancar, conform OUG 50/2010 şi OUG 52/2016. Prin urmare, banca va apela la toate mijloacele legale pentru a dovedi corectitudinea aplicării dispoziţiilor prevăzute de lege în cadrul contractelor şi practicilor băncii, a transmis vineri, 19 mai, banca românească cu capital austriac ca reacţie la acuzaţiile şi amenzile ANPC anunţate în 16 mai.

Modalităţile de calcul al dobânzii din toate contractele BCR sunt cele per­mise de lege, fiind absolut si­mi­lare cu practica bancară la nivel european şi internaţional, mai spune BCR, a doua cea mai mare bancă din România după active.

„Clienţii BCR pot alege în orice moment să meargă pe rate egale sau descrescătoare, cu analiza riguroasă a capacităţii de rambursare. În plus, clienţii BCR pot opta oricând, fără nicio constrângere, să ramburseze anticipat parţial sau total creditele, ceea ce reduce, evident, valoarea dobânzilor viitoare“, a explicat banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO