Bănci și Asigurări

Commercial Bank of Greece mai aduce 2,5 milioane de dolari in filiala din Romania

30.07.2001, 00:00 16



Commercial Bank of Greece, una dintre cele mai mari banci comerciale din Grecia, a decis sa majoreze capitalul social al filialei sale din Romania cu 2,5 milioane de dolari, aceasta decizie facand parte din strategia sa de extindere pe piata bancara romaneasca. Capitalul social al Commercial Bank of Greece-Romania a ajuns astfel la 11,2 milioane de dolari.

"Decizia de majorare a capitalului, practic infuzia de capital, este legata pe de o parte de rezultatele bune inregistrate de filiala de aici, dar si de increderea conducerii bancii din Atena in potentialul de dezvoltare a economiei romanesti si, in consecinta in sistemul bancar din Romania ", a declarat pentru Ziarul Financiar, Liliana Dumitru,responsabilul de marketing al Commercial Bank of Greece Romania

La inceputul anului, oficialii bancii din Grecia au anuntat ca studiaza modalitatea cea mai indicata de extindere pe piata romaneasca, fie prin cumpararea unei banci existente, fie prin forte proprii.

In prezent, Commercial Bank of Greece opereaza in Romania doar printr-o singura filiala, activitatea acesteia concentrandu-se pe diversificarea serviciilor oferite persoanelor juridice, in special in domeniul finantarii si al operatiunilor documentare.

Pentru a veni in sprijinul clientilor sai, Comercial Bank of Greece Romania le ofera acestora gratuit serviciul Internet Banking, care permite accesul la produsele si serviciile bancii 24 de ore din 24, fara a fi necesara deplasarea la sediul bancii si fara investitii sau costuri suplimentare din partea clientilor.

Cel putin deocamdata, politica bancii nu urmareste, implicarea in operatiuni de retail (operatiuni cu persoane fizice).

Commercial Bank of Greece (CGB) a fost infiintata in anul 1907 si este in prezent una din cele mai mari banci comerciale din Grecia din punct de vedere al activelor si al retelei de sucursale. Actiunile bancii sunt tranzactionate la bursa din Athena incepand din 1999.

Potrivit datelor preliminare Commercial Bank of Greece a inregistrat anul trecut un profit de 115,46 miliarde de drahme ( aproximativ 316 milioane de dolari), cu 27,4 % mai mult decat in 1999. Grupul are deschise sucursale in Cipru, Germania, Marea Britanie, Romania, Bulgaria, Georgia, Moldova, Armenia si Albania.

Grupul CBG este prezent pe piata romaneasca si prin reprezentanta fondului de capital de risc, Commercial Capital Enteprise Ltd. si prin societatea de asigurari Fennix Hellas Insurance Agency, o filiala a Pheonix General Insurance, compania de asigurari a Grupului.

Sistemul bancar elen este bine reprezentat pe piata romaneasca, sase din marile banci grecesti fiind prezente deja in Romania. Alpha Bank detine pachetul majoritar al Alpha Bank Romania, Eurobank detine 19% din Banc Post, Egnatia Bank a preluat afacerea din Romania a BNP-Dresdner.

Piraeus Bank a cumparat Pater Bank, iar sucursala din Romania a Bancii Nationale a Greciei a achizitionat in 1998 operatiunile bancii americane Chase Manhatten.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO