Bănci și Asigurări

Creditele în lei dau din nou bătăi de cap bancherilor: restanţele au crescut cu 90 mil. lei în mai

Creditele în lei dau din nou bătăi de cap bancherilor:...

Autor: Ciprian Botea

08.07.2014, 00:06 357
Persoanele fizice aveau la sfârşitul lu­nii mai restanţe de 4,3 miliarde de lei în con­tul creditelor în monedă locală contractate de la bănci şi instituţii finaciare nebancare (IFN), în creştere cu echivalentul a 93 mil. lei sau 2% comparativ cu nivelul din luna ante­rioară, po­trivit datelor BNR.
 
Astfel, creditele în lei redevin o sursă de probleme pentru bancheri după două luni (martie şi aprilie) în care stocul neperfor­man­telor pe această categorie de împru­mu­turi se redusese cu aproape 200 mil. lei. Scă­derea din martie şi aprilie venise în paralel cu accelerarea vân­ză­rilor de credite noi în lei.
 
Totodată, restanţele la creditele în euro au con­tinuat să crească cu echi­va­lentul a 10 mil. euro fa­ţă de luna an­te­rioară şi au ajuns la 1,13 mld. euro. Totuşi, ritmul de creştere a res­tanţelor la va­lută s-a diminuat faţă de lunile anterioare. Faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, restanţele la cre­di­tele de retail în euro au crescut cu 170 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO