Bănci și Asigurări

Daiwa Securities ramane consultantul statului pentru privatizarea BCR

02.03.2005, 00:00 20

Daiwa Securities ramane consultantul statului pentru privatizarea BCR, a hotarat ieri comisia de privatizare a institutiei, reunita pentru prima data in noua formula. Decizia a fost motivata prin nevoia de finalizare "in cat mai scurt timp si fara sincope a procesului".


Presedinte al comisiei a fost desemnat ieri Gabriel Zbarcea, care ocupa si functia de presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Functia de vicepresedinte va fi detinuta de Niculaie Cinteza, director in BNR.


Din comisie mai fac parte Adriean Videanu, ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic, Ionel Popescu, ministrul finantelor publice, Aleodor Francu, din partea Cancelariei primului-ministru, Bogdan Olteanu, de la Departamentul pentru relatia cu Parlamentul, Sebastian Bodu, de la Ministerul de Finante, Giliola Ciorteanu (AVAS) si Adrian Cosmescu (BNR).


Guvernul a modificat, la 24 februarie, componenta comisiei de privatizare a BCR, inlocuindu-i pe demnitarii din fostul Cabinet cu noii ministri si secretari de stat. Nicolae Cinteza este singurul membru al fostei comisii mentinut in noua structura.



Statul roman detine 36,88% din actiunile bancii, dupa ce a vandut, anul trecut, un pachet de 25% plus doua actiuni catre BERD si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, pentru 222 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO