Bănci și Asigurări

După multe căutări, Valer Blidar l-a promovat pe Cornel Benchea în funcţia de director general adjunct al Băncii Feroviara

După multe căutări, Valer Blidar l-a promovat pe...

Autor: Razvan Voican

07.04.2014, 00:00 971

Banca Feroviara, instituţia de credit cu o cotă de piaţă de 0,1% controlată de omul de afaceri Valer Blidar, şi-a completat în sfârşit echipa de conducere cu Cornel Benchea, care a obţinut aprobarea de la BNR pentru a ocupa al doilea post de director general adjunct. Poziţia era liberă din 2012, între timp conducerea băncii fiind asigurată de directorul general Petre Tulin, care este şi preşedintele consiliului de administraţie de la înfiinţarea instituţiei de credit în 2009, şi de Vladimir Şelaru, recrutat în urmă cu doi ani de la Bank of Cyprus.

Valer Blidar, proprietarul băncii, spunea din vara anului trecut că este în căutarea unui al treilea conducător. Cornel Benchea a intrat în echipa Băncii Feroviara la sfârşitul lui 2011. El are o experienţă bancară de 15 ani formată la sucursala Sibiu a BNR, în BRD ca director pe grupul Sibiu şi în Banca Carpatica, unde a fost director al direcţiei credite şi a făcut parte din echipa care a înfiinţat instituţia de credit în urmă cu aproape 15 ani.

Banca Feroviara împlineşte la vară cinci ani de când a intrat pe piaţă ca una dintre puţinele instituţii de credit cu capital privat autohton. Are 15 unităţi prin care acoperă 11 oraşe, iar o miză mare o constituie atingerea unei rentabilitaţi solide a businessului. Banca Feroviara, Banca Carpatica şi mai nou Banca Română de Credite şi Investiţii sunt singurele instituţii de credit cu capital majoritar privat românesc. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO