Bănci și Asigurări

Eazy Asigurări, primul insurtech din România, care îl are în spate pe antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul Superbet, are undă verde de la ASF să funcţioneze ca societate de asigurări, inclusiv pe segmentul RCA. Şi şefii companiei au avizul ASF

Eazy Asigurări, primul insurtech din România, care îl...

Autor: Claudia Medrega

13.09.2023, 11:00 2079

 Această autorizaţie de funcţionare vine după ce spre finalul anului 2022, în data de 14 decembrie, Eazy Asigurări primea avizul ASF pentru înfiinţare  Theodor Alexandrescu, aflat la conducerea companiei ca preşedinte al CA, are o experienţă de două decenii în cele mai mari companii de profil internaţionale. El a revenit în România după opt ani petrecuţi în Emiratele Arabe, unde a fost pe rând director în cadrul Zurich Insurance Company şi senior vice president & CEO la Metlife Gulf, respectiv senior vice president & EMEA head of retail în cadrul Metlife  Investitorul principal şi acţionarul majoritar al Eazy Asigurări este Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, care prin această companie îşi extinde portofoliul de investiţii prin vehiculul său D Craig Holding.

Eazy Asigurări, primul insurtech din România care îl are în spate pe antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul Superbet, a primit autorizaţia de funcţionare ca societate de asigurare de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), precum şi autorizaţia de a practica asigurări de răspundere civilă auto (RCA). Concret, ASF a aprobat cererea „de acordare a autorizaţiei de funcţionare ca societate de asigurare societăţii Eazy Asigurări S.A., a acţionarilor semnificativi şi a persoanelor desemnate în conducerea acesteia, precum şi de acordare a autorizaţiei de practicare asigurare RCA“.

Această autorizaţie vine după ce spre finalul anului 2022, în data de 14 decembrie, Eazy Asigurări primea avizul ASF pentru înfiinţare. Există mai multe etape procedurale până ca un asigurător să funcţioneze pe piaţă. Într-o primă etapă, conform legislaţiei de autorizare, se emite avizul de înfiinţare, iar ulterior ASF acordă avizul de funcţionare.

Eazy Asigurări are autorizaţie de la ASF să practice şi RCA. În ultimii ani segmentul RCA a adus pierderi companiilor, lideri ai acestui segment s-au prăbuşit, iar guvernul a decis în cele din urmă plafonarea tarifelor, după creşterile de preţuri care au apărut. Tarifele poliţelor RCA au crescut foarte mult în ultimii doi ani după falimentul celui mai mare asigurător din piaţă, City Insurance, iar tarifele RCA pentru perioade de 1 lună, 2, luni, 3 luni şi 6 luni, care ar fi trebuit să fie considerabil mai mici, au ajuns la doar câţiva lei distanţă de preţul RCA pe 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO