Bănci și Asigurări

“Este esenţial nelegală şi profund netemeinică. ASF a ignorat cu rea credinţă auditul nostru din care rezultă că îndeplinim toţi indicatorii de solvabilitate”

“Este esenţial nelegală şi profund netemeinică. ASF...

Autor: Anelis Baciu

22.04.2016, 15:22 688

City Insurance, companie în cazul căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus recent deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan, a reacţionat astăzi, printr-un comunicat semnat de biroul de presă, la decizia ASF pe care o califică drept „ esenţial nelegală şi profund netemeinică”. Mai mult, reprezentanţii asigurătorului susţin că ASF a a ignorat cu rea credinţă auditul intern din care rezulta că societatea îndeplinea toţi indicatorii de solvabilitate Solvency II.

„Aceste măsuri restrictive şi represive fac parte dintr-un context mai larg al preocupării Autorităţii de Supraveghere Financiare de a diminua până la desfiinţare activitatea societăţilor de asigurare cu capital românesc, în favoarea explicită a celor cu capital străin. în sprijinul acestei afirmaţii, enumerăm multele şi diversele situaţii în care conducerea ASF şi-a exprimat explicit opinia că societăţile de asigurări cu capital românesc nu sunt performante, că nu respectă regulile de piaţă şi că ar trebui ca pe piaţa asigurărilor să rămână doar societăţile mari de profil, adică multinaţionalele”, scriu reprezentanţii City Insurance.

Pe lângă punerea în re­dre­sare pe bază de plan, ASF i-a interzis asigurătorului să mai vân­dă poliţe de garanţii şi totodată a limitat primele brute sub­scrise la 75% din valoarea pe anul trecut. În aceste con­diţii, City nu poate avea afaceri mai mari de 376 mil. lei în acest an.

City este nu doar unul dintre cei mai activi jucători din piaţa RCA, dar şi cel mai mare asigurător local care vinde poliţe în străinătate,pe pieţele din Italia şi Grecia. Anul trecut compania a avut afaceri de 502 mil. lei.

După Astra Asigurări, Carpatica Asig şi Euroins, City Insurance este al patrulea asigurător RCA din piaţa locală care intră în vizorul ASF.

Compania este controlată de omul de afaceri Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO