Bănci și Asigurări

Eureko a plasat două treimi din banii fondurilor de pensii în obligaţiuni româneşti

Eureko a plasat două treimi din banii fondurilor de pensii în obligaţiuni româneşti

Autor: Liviu Chiru

07.03.2011, 11:51 37

Eureko SAFPP, divzia olandezilor de la Eureko care administreazăfondurile de pensii, a plasat două treimi din baniiparticipanţilor, adică 155 de milioane de lei (aproape 37 mil.euro), în obligaţiuni de stat româneşti.

Plasamentele în obligaţiuni concentrează 80% din plasamente, pelistă apărând şi titluri emise de grupurile bancare britaniceLLoyds TSB sau Royal Bank of Scotland, naţionalizate în 2008 pefondul pierderilor masive. Olandezii au mai investit în obligaţiuniemise de Grecia, dar şi de Municipiul Iaşi.

Eureko ţine puţin peste 10% din fonduri,adică 23 de milioane delei, în acţiuni, în vârful listei apărând titlurile BRD-SocGen, OMVPetrom şi Banca Transilvania. Încă 18,4 milioane de lei sunt ţinuteîn depozite bancare.

Eureko administrează un fond de pensii obligatorii administrateprivat cu aproape 371.000 de participanţi şi unul de pensiifacultative, cu puţin peste 3.500 de participanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO