Bănci și Asigurări

FATA tinteste prime brute subscrise de 2 mil. euro

27.10.2006, 18:46 22

Compania FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, vrea sa realizeze in trei luni prime brute subscrise in valoare de 2 milioane de euro, spune Anghel Burghila, directorul companiei.
Totodata, pentru 2007 compania si-a propus o cota de piata pe asigurari agricole de 25-30%, potrivit lui Giuseppe Vecchione, administrator delegat la FATA
FATA Assicurazioni, specializata pe asigurari agricole, a intrat de curand pe piata romaneasca si si-a propus sa ajunga lider pe piata in cel mult doi ani.
"Vrem sa ajungem lider pe piata in domeniul asigurarilor agricole si nu numai, intrucat FATA va practica si asigurari generale. Anul acesta, cele doua tipuri de asigurari (agricole si non agricole) vor avea acelasi procent in portofoliul companiei", spune Burghila.
Intrarea companiei italiene pe piata din Romania se datoreaza atat faptului ca odata cu intrarea in UE sectorul agricol are perspective mari de crestere, cat si faptului ca foarte multi investitori italieni au investit si doresc sa investeasca in continuare in agricultura romaneasca.
"Ne adaptam dorintelor clientilor nostri", spune Vecchione. Numarul investitorilor italieni in acest sector se ridica la aproximativ 1.200, potrivit reprezentantilor companiei.
Una dintre companiile care au investit cel mai mult in sectorul agricol din Romania este Riso Scotti, cel mai mare producator de orez din Europa. Compania a anuntat investitii in constructia unor fabrici de preluare a orezului si in achizitia unui teren agricol de peste 20 de milioane de euro.
Fata Assicurazioni a intrat pe piata prin preluarea controlului asupra societatii Asigurari Global. "Investitia este limitata pentru ca noi am achizitionat o companie non-operativa", au mai precizat reprezentantii FATA.
Societatea nou-infiintata are un capital social de opt milioane de lei si opt sucursale deschise la Iasi, Bacau, Braila, Ialomita, Ploiesti, Craiova, Alba si Arad.
FATA Assicurazioni, parte a grupului italian Generali, furnizeaza asigurari generale si de viata si are afaceri anuale de peste 400 de milioane de euro. Ea opereaza pe intreg teritoriul Italiei prin intermediul a 139 de sucursale, asigurand 8,7% din unitatile agricole, 24% din utilajele agricole si avand o cota de 15,5% pe segmentul asigurarilor impotriva grindinei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO