Bănci și Asigurări

Fuziunea dintre Deutsche Bank şi Commerzbank se loveşte deja de provocări: 30.000 de oameni ar rămâne fără locuri de muncă

Fuziunea dintre Deutsche Bank şi Commerzbank se loveşte...

Autor: Alex Ciutacu

13.03.2019, 15:04 347

Deutsche Bank se confruntă cu rezistenţă din partea unor membri ai board-ului în ceea ce priveşte o potenţială fuziune cu competitorul nemţesc Commerzbank, în contextul în care tranzacţia ar putea genera circa 30.000 de concedieri, potrivit Bloomberg.

Jan Duscheck şi Stephan Szukalski, doi reprezentanţi ai angajaţilor care se află în board-ul de supraveghere al băncii, s-au opus fuziunii, susţinând că o combinaţie între cele două bănci ar duce la reduceri de personal masive.

Până la 30.000 de locuri de munca ar putea fi afectate dacă tranzacţia devine realitate, potrivit surselor citate de publicaţie.

„Noi respingem fuziunea”, a declarat Duscheck, care se află în board-ul de supraveghere din 2016.

El spune că o astfel de tranzacţie nu ar reuşi să dea naştere unui campion naţional şi ar face noua bancă chiar mai susceptibilă la o potenţială preluare internaţională.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO