Bănci și Asigurări

Fuziunea UniCredit-HVB-Tiriac incepe cu ATM-urile

26.05.2006, 00:00 36

Clientii UniCredit Romania, HVB Bank si Banca Tiriac pot folosi bancomatele oricareia dintre cele trei institutii financiare, beneficiind de comisioane identice la retragerile de numerar in reteaua unita de 335 de ATM-uri. Dintre acestea, 258 apartin Bancii Tiriac, 59 - bancii UniCredit Romania si 18 bancomate - HVB Bank.

Cea mai mare retea de bancomate de pe piata apartine BCR, care a trecut de 1.000 de ATM-uri.

Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac fac parte, alaturi de UniCredit Romania, din reteaua central si est-europeana a UniCredit Group. In acest context, unificarea retelelor de bancomate reprezinta un prim pas vizibil la nivelul pietei in perspectiva viitoarei integrari a celor trei banci. Deocamdata, continua procedurile de fuziune dintre HVB si Banca Tiriac, acestea dovedindu-se mai de durata decat se estimase la sfarsitul lui august 2005, cand a fost perfectata tranzactia dintre omul de afaceri Ion Tiriac si Bank Austria Creditanstalt.

Pana in prezent, HVB si Banca Tiriac si-au aliniat dobanzile practicate la creditele in valuta, procesul de unificare a portofoliilor de produse dovedindu-se, de asemenea, de durata.

"Facilitatea oferita posesorilor de carduri emise de HVB Bank, Banca Tiriac si UniCredit Romania este un prim pas catre obiectivul final de functionare ca o entitate unica, reprezentand UniCredit Group in Romania", a declarat Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Romania. Dan Pascariu, presedintele HVB Bank, spune ca unificarea retelelor de bancomate reprezinta un pas important, "care a fost posibil datorita unei colaborari stranse a celor trei banci si unei strategii comune".

Cumulate, activele totale ale celor trei banci ating aproximativ 3 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO