Bănci și Asigurări

Garanti a împrumutat cu 4 mil. euro doi investitori turci pentru un proiect rezidenţial

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

08.04.2015, 00:01 1654

Dezvoltatorul imobiliar Construct Aprodex, controlat de investitorii de origine turcă Halit şi Gursel Ozturkmen, va investi circa 10 mil. euro în dezvoltarea unui complex rezidenţial de 230 de apartamente pe strada Ion Gârbea din Bucureşti, proiectul fiind finanţat în parte printr-un împrumut de 3,9 mil. euro de Garanti Bank, filiala locală a grupului turc cu acelaşi nume, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Proiectul rezidenţial va fi situat lângă viitoarea staţie Academia Militară de pe magistrala de metrou care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei şi care ar urma să fie finalizată până la sfârşitul anului viitor, potrivit celor mai recente angajamente ale Metrorex.

Complexul rezidenţial, care se va numi MetroCity Academiei, va avea 230 de apartamente, primele 110 urmând să fie finalizate anul acesta, în timp ce restul de 120 de locuinţe sunt programate să fie gata la jumătatea anului viitor. Ansamblul rezidenţial va fi dezvoltat pe un teren de 7.000 de metri pătraţi, la o distanţă de 300 de metri de viitoarea staţie de metrou, potrivit Coldwell Banker Affiliates of România, consultant în proiect.

Preţurile locuinţelor din cadrul MetroCity Academiei pornesc de la 56.700 de euro plus TVA pentru un studio de 66 de metri pătraţi, de la 62.000 de euro plus TVA pentru un apartament de două camere de 67 de metri pătraţi şi de la 87.000 de euro plus TVA pentru un apartament cu trei camere de 97 de metri pătraţi.

Halit Ozturkmen a fost preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

Pe fondul stabilizării preţurilor şi al unei uşoare revigorări a vânzărilor, din ce în ce mai mulţi investitori, în special locali, au reînceput să construiască ansambluri rezidenţiale în Bucureşti, preferate fiind totuşi zonele de la marginea Capitalei, unde preţurile terenurilor sunt mai scăzute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO