Bănci și Asigurări

Garnitura de management pentru a treia banca de pe piata

09.10.2006, 18:05 26

Manuela Plapcianu (43 de ani), vicepresedinte al HVB-Tiriac Bank, este singurul bancher roman nominalizat pentru comitetul de directie al bancii care va rezulta in urma fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB-Tiriac Bank, pe langa Rasvan Radu, care va fi presedinte executiv, si Dan Pascariu - presedinte al Consiliului de Administratie.
Plapcianu se va ocupa in continuare de operatiunile de retail, fiind preferata in locul Alinei Pascu, care in prezent detine o pozitie similara la UniCredit. Alina Pascu a venit la UniCredit in 2005, continuand colaborarea inceputa cu Rasvan Radu de pe vremea cand amandoi lucrau pentru Raiffeisen Bank. Pe mai departe, i-a fost repartizata o pozitie de conducere in Divizia de Risk Management a viitoarei banci.
Manuela Plapcianu a intrat in echipa HVB Bank in 2003, Dan Pascariu incredintandu-i misiunea de a construi o oferta de retail. Anterior, ea lucrase la Citibank Romania, institutie prea putin interesata de acest segment de business.
Din actuala garnitura de top-management a HVB-Tiriac nu se vor regasi in schema Florian Kubinschi, in prezent chief financial officer si fost vicepresedinte al Bancii Tiriac, si Wolfgang Schoiswohl, actual vicepresedinte pe corporate, ambii hotarand sa paraseasca grupul.
Chiar daca Schoiswohl pleaca, sefia diviziei de corporate a viitoarei banci nu a fost adjudecata de Antoaneta Curteanu, care ocupa aceeasi functie la UniCredit, ci de un "outsider": turcul Melih Mengu, unul dintre pionierii pietei de leasing din Romania, care a condus succesiv firmele Romlease, DemirRomlease si UniCredit Leasing. In noua schema, Curteanu urmeaza sa-i fie subordonata.
Si pentru pozitia de Chief Financial Officer (CFO) s-a optat pentru un nou venit - italianul Marco Cavario, in prezent director in Divizia de Retail Banking a UniCredit Group. Actualul CFO al UniCredit Romania, Matteo Cavazolli, va prelua o noua functie in Italia.
Pe langa Plapcianu, HVB va fi reprezentata in noul comitet de directie de Andreas Gschwenter, actualul Chief Operating Officer al HVB Tiriac si fost responsabil cu fuziunea dintre HVB si Banca Tiriac, el urmand sa se ocupe de divizia Global Banking Services.
In urma fuziunii dintre HVB-Tiriac Bank si UniCredit Romania va rezulta o banca plasata pe locul trei dupa active, cu 3,3 mld. euro dupa datele actuale, 132 de sucursale si peste 600.000 de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO