Bănci și Asigurări

Generali incaseaza mai mult pe asigurari generale, dar scade pe viata

09.11.2009, 23:18 19

Generali, una dintre cele mai mari companii din piataasigurarilor, a incheiat primele noua luni din acest an cu ocrestere de 20% a afacerilor pe segmentul asigurarilor generale, intimp ce primele brute subscrise din asigurari de viata s-au redususor, cu 0,6%.

Per total, primele brute subscrise de Generali s-au majorat cu16% comparativ cu primele trei trimestre ale anului trecut, pana la370 de milioane de lei (87,5 milioane de euro). Din asigurarigenerale subscrierile au fost de 306 milioane de lei (72,3 milioanede euro), iar din asigurari de viata - 64 de milioane de lei (15,2milioane de euro).

"Continuam sa monitorizam cu atentie toate segmentele deasigurari, intrucat ne dorim ca la sfarsitul anului sa constatamevolutii bune pentru fiecare dintre ele. Evident, exista produsecare au fost mai afectate de criza financiara, nevoia delichiditati si scaderea nivelului de trai, cum este cazulasigurarilor de viata individuale, insa marea provocare pana lasfarsitul anului, precum si pentru 2010, este tocmai cresterea lorin ciuda regresului nefavorabil", a declarat Marie Kovarova,directorul general al Generali Asigurari.

In timp ce primele brute subscrise din asigurari de viataindividuale s-au redus, pe segmentul asigurarilor de grup companiaa inregistrat o crestere de 21%.

Pe segmentul asigurarilor generale, cele mai mari cresteri aufost inregistrate de politele de incendiu in zona industriala sicomerciala (plus 64%), cele de locuinte (plus 30%) si cele deraspundere civila (plus 22%). De asemenea, primele brute subscrisedin asigurari RCA (raspundere civila auto obligatorie) s-audublat.

"In concluzie, rezultatele foarte bune inregistrate pe cele maiimportante segmente de asigurari reprezinta o confirmare aevolutiei din acest an si ne ofera o perspectiva pozitiva arezultatelor pentru intreg anul 2009, unde estimam ca vom fi pestedinamica pietei", a mai spus Kovarova. Generali Asigurari estecontrolata de grupul Generali PPF, care mai detine asiguratoriiArdaf si RAI (societate specializata pe asigurari de calatorie instrainatate).

La sfarsitul anului trecut, Generali era a noua companie dinpiata asigurarilor, cu o cota de 4,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO