Bănci și Asigurări

Grecii de la Emporiki incearca sa treaca pe profit

26.10.2009, 23:15 23

Grupul financiar elen Emporiki Bank, detinut de gigantul francezCredit Agricole, are in plan sa isi aduca subsidiarele din regiuneaEuropei de Sud-Est pe profit pana in 2011, dar si sa extindaoperatiunile, astfel incat sa atinga o "masa critica" pe acestepiete.

Grecii sunt prezenti pe plan local din 1996, insa operatiunilelor au ramas la o scala foarte redusa.

La jumatatea anului, Emporiki Bank Romania inregistra o pierderede 8,96 milioane de euro, la active de aproape 201 milioane deeuro. Soldul creditelor acordate clientelei a urcat in primele saseluni cu 1,7%, pana la 111,9 milioane de euro.

"Prioritatea strategica pe termen scurt este de a stabilizaoperatiunile si revenirea pe profit", potrivit unei prezentaripentru analisti a managementului grupului Emporiki. Un alt obiectiveste cresterea moderata pe segmentele corporate si IMM(intreprinderi mici si mijlocii), pentru atingerea unei "masecritice", dar si extinderea prudenta in zona de retail. Grupul maiare subsidiare in regiune in Albania si Bulgaria.

Emporiki a inceput in Romania din 2008 sa isi extinda reteauateritoriala, pregatind astfel dezvoltarea pe segmentul de retail.In prezent, banca opereaza o retea de 36 de agentii. Grecii auinceput un proces de rebranding, aduagand pe sigla si numele CreditAgricole. Deocamdata, schimbarea logoului se va face doar indocumente si materialele promotionale, urmand ca elementele vizuale(siglele unitatilor) sa fie schimbate intr-o alta etapa.

Banca a lansat ieri noi produse pe zona de retail, oferindclientilor persoane fizice posibilitatea de a opta pentru operioada de gratie de maxim 12 luni, timp in care nu platescprincipalul imprumutului (rata lunara contine doar dobanda pentrusumele imprumutate). Perioada de gratie se aplica la cele treicredite oferite de banca: de nevoi personale fara ipoteca, de nevoipersonale cu ipoteca si ipotecar. Gradul de indatorare poate ajungepana la 69%, iar dobanzile sunt intre 7 si 9,5% la euro si intre 15si 17,3% la lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO