Bănci și Asigurări

Grecii de la Eurobank caută un „partener strategic“ pentru vânzarea Bancpost. „Ţinta noastră este să finalizăm întregul proces în termen de un an“

Grecii de la Eurobank caută un „partener strategic“...

Autor: Roxana Rosu

25.01.2017, 00:04 1032
Grupul elen Eurobank a angajat HSBC şi banca italiană de investiţii Me­dio­banca pentru a ajuta la identificarea unui „partener strategic“ pentru subsidiara ei din România, Bancpost, potrivit unui surse citate de Reuters.

„Ţinta noastră este să finalizăm întregul proces în termen de un an“, a spus sursa, fără a da detalii legate de tipul tranzacţiei.

Ziarul Financiar a anunţat încă de duminică despre intenţia Eurobank de a vinde operaţiunile Bancpost din Ro­mâ­nia, bancă pe care o controlează de mai bine de 15 ani.

Principalele bănci din Grecia caută soluţii pentru a-şi reduce expunerea pe pieţele externe şi a-şi întări businessul central, pe fondul înţelegerilor cu creditorii internaţionali - FMI şi UE - privind reducerea activelor pe care le deţin în zona balcanică.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde euro, are o reţea de 147 de sucursale în Ro­mânia, una dintre cele mai mari pieţe externe pentru Eurobank în afa­ra Greciei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO