Bănci și Asigurări

Grecii de la Piraeus mai aduc 50 mil. euro

26.03.2007, 18:23 7

Piraeus Bank se pregateste sa opereze o majorare a capitalului social cu pana la 50 de milioane de euro.
Actionarii bancii sunt chemati pe 23 aprilie intr-o Adunare Generala Extraordinara sa aprobe suma cu care va fi majorat capitalul. Operatiunea se va desfasura prin aport in numerar, sumele urmand sa fie varsate in lei. In primavara trecuta actionarii aprobasera o majorare a capitalului cu 25 de milioane de euro, pana la echivalentul a 44 de milioane de euro. In cadrul acestei Adunari, actionarii vor lua in discutie si reformularea obiectului de activitate a bancii, in conformitate cu Ordonanta de Guvern 99/2006, care reglementeaza functionarea institutiilor de credit.
Tot atunci, actionarii vor aproba - in cadrul unei AGA Ordinare situatiile financiare pentru 2006 si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs. Totodata, va fi supus aprobarii actionarilor si planul strategic de dezvoltare pentru perioada 2007 - 2010. Pe ordinea de zi se mai afla numirea auditorului financiar, respectiv revocarea unui membru al Consiliului de Administratie si numirea unui nou administrator.
Piraeus Bank a incheiat anul trecut cu active totale in valoare de 972 de milioane de euro (potrivit datelor publicate la Atena de banca-mama), nivel aproape dublu comparativ cu cel din decembrie 2005. Pe parcursul anului trecut conducerea bancii a trecut prin o serie de schimbari: Stavros Lekkakos a cumulat functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general, iar in toamna in echipa a fost adus si Catalin Parvu, care a fost numit director general responsabil cu divizia de consumer banking.
Noua conducere are obiectiv sa implementeze o politica de dezvoltare agresiva, care vizeaza dublarea retelei si a afacerilor pe retail in cursul acestui an. Banca opereaza o retea de peste 54 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO