Bănci și Asigurări

Grecii de la Piraeus mai aduc 50 mil. euro la capital

11.06.2007, 23:01 14

Piraeus Bank isi va majora capitalul social cu 154 de milioane de lei (circa 50 de milioane de euro), prin aport in numerar al actionarilor. Banca este detinuta integral de grupul Piraeus Bank, unul dintre jucatorii de top de pe piata elena.
Dupa finalizarea acestei operatiuni, Piraeus Bank Romania va avea un capital social de 320,5 milioane de lei (97,5 milioane de euro).
Actionarii au aprobat majorarea de capital in cadrul unei Adunari Generale, organizata la sfarsitul lunii aprilie. Grecii au operat si in anii precedenti majorari substantiale de capital, pentru a sustine dezvoltarea bancii.
"Majorarea de capital are ca scop principal sustinerea extinderii retelei teritoriale, care trebuie sa ajunga pana la sfarsitul anului la cel putin 100 de unitati", a declarat pentru ZF Catalin Parvu, director general responsabil cu retailul si operatiunile in Piraeus Bank. Fondurile vor asigura totodata si finantarea activitatii de creditare, asigurand o echilibrare a bilantului.
Banca este in plin proces de dezvoltare, avand planuri agresive de crestere, care prevad dublarea afacerilor pe zona de retail. La sfarsitul primului trimestru, activele Piraeus totalizau 1,13 mld. euro, fata de 972 mil. euro, in decembrie trecut.
Piraeus a inceput inca din 2005 sa-si extinda reteaua, pentru a sustine expansiunea pe zona de retail.
Pe langa reteaua clasica, sunt planuri si pentru dezvoltarea canalelor alternative de distributie, inclusiv prin crearea unei forte mobile de vanzari.
In cursul acestui an va fi consolidata oferta de baza pe zona de retail, cu facilitati de descoperit de cont atasate cardurilor de salarii, conturi de economii, facilitati de direct debit si servicii de plati de facturi la ATM-uri.
Pe langa acestea, banca are in plan sa lanseze si servicii de private banking, prin care vor oferi solutii de plasament sofisticate, pentru clientii cu disponibilitati importante. Tot din 2007 grecii si-au propus sa inceapa si distribuirea de unitati de fonduri de investitii.
Intr-o prima faza, vor fi oferite unitati ale fondurilor administrate in Grecia de catre grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO