Bănci și Asigurări

Guvernatorul BNR, despre convergenţa spre euro: Nu contează doar cât de repede creşti, ci şi cum. A crede că se poate realiza convergenţa prin arderea etapelor este o iluzie periculoasă

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu susţine că România îndeplineşte cumulativ criteriile de la Maastricht fără întrerupere începând din iulie 2015.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu susţine că România îndeplineşte cumulativ criteriile de la Maastricht fără întrerupere începând din iulie 2015.

Autor: Claudia Medrega

10.04.2017, 00:07 506
Adoptarea monedei unice nu este un obiectiv abandonat, ci unul care necesită o abor­dare mai prudentă şi res­pon­sabilă, iar nivelul de con­ver­gen­ţă reală, respectiv nivelul de trai, repre­zin­tă un parametru esenţial, şi nu con­tea­ză doar cât de repede creşte economia, ci şi cum creş­te, apre­ciază Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Referitor la problematica intrării în zo­na euro, în ceea ce priveşte evoluţia în timp a abordărilor acesteia, tendinţa nu este de aban­donare a acestui obiectiv, ci de tratare a sa într-o manieră mai prudentă, mai cuprin­ză­toare şi responsabilă. S-a întâmplat astfel în­trucât, după izbucnirea crizei economice şi finan­ciare globale, a devenit clar că pentru a be­neficia de avantajele adoptării euro nu este nicidecum suficient să fie îndeplinite, în sens restrâns, criteriile de la Maastricht. De fapt, se impune îndeplinirea durabilă - şi nu acci­dentală, forţată sau temporară - a cri­te­ri­ilor de convergenţă nominală, ceea ce în­seamnă cre­area condiţiilor pentru conver­gen­ţa re­ală“, a declarat guvernatorul BNR la se­siu­nea ştiinţifică „România în Uniunea Eu­ro­peană“ organizată de Academia Română.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO