Bănci și Asigurări

HVB investeste peste 10 mil. euro in 30 de unitati

31.03.2006, 00:00 14

HVB Bank si-a planificat pentru anul acesta investitii de peste 10 mil. euro pentru extinderea "rapida" a retelei teritoriale cu 30 de unitati, in conditiile in care in prezent opereaza numai 14 sucursale.

Proiectul este independent de fuziunea cu Banca Tiriac, care va contribui la acoperirea teritoriala cu propriile sale 68 de sucursale si agentii. Dintre cele 30 de unitati, 5 ar urma sa fie localizate in Bucuresti, in functie de gasirea amplasamentelor si a personalului necesar. In acelasi timp, investitiile vizeaza in premiera orase cu populatie medie si chiar mica, in multe dintre ele nefiind prezenta nici Banca Tiriac: Buftea, Campina, Curtea de Arges, Giurgiu, Alexandria, Zalau, Medias, Sighisoara, Sebes, Hunedoara, Targu Secuiesc, Arad, Resita, Caransebes, Vaslui, Radauti, Barlad, Roman, Tulcea, Mangalia. Noua "harta" a HVB ar urma sa-i aduca profilul de banca universala, dupa ani de zile de specializare pe servicii pentru companii.

"Scopul este acela de a fi prezenti in toate judetele tarii si de a fi tot mai puternici acolo unde ne desfasuram operatiunile printr-una sau chiar mai multe sucursale deschise in acelasi oras", spune Dan Pascariu, presedintele HVB Bank.

Pana acum HVB si-a permis sa opereze cu o prezenta teritoriala redusa, in conditiile in care era concentrata pe clienti corporativi. Aceasta politica i-a permis sa obtina o profitabilitate si un control al costurilor mai bune decat concurenta, in schimbul unei cresteri mai lente a activelor.

Imbunatatirea prezentei teritoriale este practic o necesitate, avand in vedere orientarea spre oferirea de servicii bancare complete a entitatii care va rezulta in urma consolidari cu Banca Tiriac si, ulterior, cu UniCredit. Banca rezultata la sfarsitul procesului de fuziune ar opera, in conditiile actuale, o retea de aproximativ 130 de unitati. Ceea ce inseamna totusi o prezenta destul de slaba, pentru o banca ce va ocupa locul patru in sistem si va avea planuri ambitioase pe zona de retail. Primii doi jucatori din sistemul bancar - BCR si BRD-SocGen - opereaza acum retele de peste 300 de unitati, iar Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au peste 200 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO