Bănci și Asigurări

ING, cu 46% mai mult in euro la asigurarile de viata

03.08.2005, 18:04 22

ING Asigurari de Viata a raportat, pe primele sase luni, prime brute subscrise in valoare de aproape 52 mil. euro (189,7 milioane de lei), in crestere cu 46% fata de perioada similara a anului trecut. In lei, cresterea este de doar 35%, ca urmare a devalorizarii euro fata de leu.

"Analizam posibilitatea dezvoltarii unor canale de distributie suplimentare, si ma refer aici in primul rand la brokeri independenti.

De asemenea, suntem interesati sa aducem pe piata produse traditionale de protectie, deoarece, in opinia noastra, exista o nevoie uriasa de astfel de produse in Romania", a declarat Bram Boon, director general executiv ING Asigurari de Viata.

Volumul primelor incasate a crescut, in aceeasi perioada, cu peste 50%, in euro, la un nivel de 52,5 milioane de euro. Compania a revenit anul acesta la un ritm de crestere mai rapid al subscrierilor, dupa o stagnare in ultimii doi ani.

Cei mai mari competitori ai companiei sunt AIG Life, Asirom, Omniasig Life, Aviva, Allianz-Tiriac, BCR Asigurari sau Interamerican.

ING Asigurari s-a clasat in 2004 pe primul loc in topul asigurarilor de viata, inregistrand un volum al primelor brute subscrise de 75,8 milioane de euro (cu 4,5% mai mult fata 2003) si o cota de piata de 40,6%.

Tipurile de polite care au adus companiei cele mai mari venituri in primele sase luni ale anului sunt asigurarile de viata legate de programe de investitii (produse unit-linked), asigurarile pentru studiile copiilor, programele de pensii, asigurarile mixte de viata si asigurarile de viata suplimentare.

Produsele unit-linked, pentru care expunerea la riscul de investitii este transferata asiguratului, au avut anul trecut o pondere de 60% in afacerile companiei, in timp ce asigurarile mixte de viata au reprezentat 30% din primele brute subscrise.

"In ceea ce priveste reforma sistemului de pensii, ne-am exprimat nemultumirea vizavi de actualul proiect de lege al pensiilor facultative care, in opinia noastra, nu stimuleaza deloc dezvoltarea unei afaceri de acest gen de catre companiile de asigurari", a mai spus Boon.

Majoritatea companiilor de asigurari de viata, printre care si ING Asigurari, asteapta reforma sistemului de pensii pentru a intra pe piata fondurilor de pensii private, cum a mai facut-o si in alte tari din Europa Centrala si de Est, dar legislatia adoptata pana acum in acest sens a fost suspendata pentru ca era impracticabila. Mai mult, nici proiectul de lege promovat de noua putere nu este agreat de companii.

ING Asigurari de Viata a fost infiintata in 1997 si dispune la ora actuala de o retea de 68 de agentii, in 63 de orase. Compania a incheiat exercitiul financiar 2004 cu un profit brut de 4,9 milioane de euro. dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO