Bănci și Asigurări

ING pregateste doua listari

14.05.2001, 00:00 16



ING Baring Securities, divizie a bancii ING Barings, este in negocieri avansate pentru listarea a doua din cele mai bune societati din Romania, a declarat Misu Negritou, directorul ING Barings Romania, fara a oferi detalii.

ING Baring Securities este a doua societate de brokeraj de la Bursa de valori Bucuresti ca volum de activitate.

"Am facut o serie de tranzactii pentru clienti mari ca Damen Shipyards, care a cumparat actiunile aantierului Naval Galati, pentru Nutricia si Timken, precum si pentru clienti de pe piata secundara, investitori institutionali", spune Misu Negritoiu.

ING Barings crede ca Romania este o piata in continua dezvoltare, in care reformele progreseaza, iar perspectiva integrarii in UE confera o stabilitate pietei romanesti. "Am observat in anul 2000 si 2001 mult mai multe posibilitati de finantare si mult mai multe proiecte decat erau inainte", a declarat intr-un interviu acordat Mediafax Misu Negritoiu, directorul ING Barings Romania.

El a afirmat ca Romania este astazi piata cu cele mai mari succese ale ING Barings in operatiuni de banca de investitii.

In 2000 si prima parte a lui 2001 ING Barings a realizat prima emisiune a statului roman pe pietele de capital la termen de cinci ani, in valoare totala de 300 milioane euro.

"Pentru anul acesta suntem, in competitie pentru emisiunea de obligatiuni de stat pe termen de 7-10 ani. Sunt mai multi competitori decat erau anul trecut, fiind un semnal ca piata si riscul Romaniei se imbunatatesc", spune Misu Negritoiu.

De asemenea, ING Barings a fost mandatata de Petrom pentru o emisiune de obligatiuni. "Suntem in negocieri pentru finantari pe termen lung in infrastructura si continuam finantarea in domeniul sanatatii si informaticii", a afirmat directorul ING Barings Romania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO